Verbouw schoolgebouw Nieuwekamp 11 Utrecht

Het verbouwen van de Katholieke Huishoudschool Maria in den Wijngaard (1939) tot een appartementencomplex met 14 woningen.

Opdrachtgever: 1A Projectontwikkeling B.V. Nieuwegein.

Van het oorspronkelijke schoolgebouw zijn de gangen en een monumentale muurschildering in tact gelaten.

De lokalen fungeerden als vertrekpunten voor de appartementen. Het degelijke en monumentale casco kon hierdoor bewaard blijven.

De commissie 'Welstand & Monumenten' verleende goedkeuring voor het aanbrengen van balkons en dakterrassen aan de zij- en achtergevels waardoor nagenoeg alle appartementen voorzien konden worden van een buitenruimte. De balkons zijn uitgevoerd in verzinkt staal en zijn voorzien van techwood vloerdelen, strekmetalen balustraden en hekwerken waardoor een natuurlijk en open geheel tot stand is gekomen.

Door de grote afmetingen van de lokalen konden de kopers in overleg met de architect, de indeling van de appartementen naar eigen wens laten uitvoeren.

De 2 woningen op het binnenterrein zijn op maat ontworpen, waarbij de oorspronkelijke fietsenstalling is verbouwd tot atelier annex appartement. Recht daar tegenover is een bestaande laagbouw eveneens verbouwd tot appartement.

Een gezamenlijke binnentuin verbindt deze woningen met het appartementencomplex.

 

sh3xy55k